h
Hieronder al het nieuws van de SP afdeling Sint Michielsgestel
23 januari 2023

mbo campagne jongeren

Foto: SP

Hoe oneerlijk is het dat mbo'ers wel student zijn, maar geen
studentenkorting krijgen? En dat ze wel stage lopen, maar vaak
nauwelijks of geen stagevergoeding ontvangen? En de politiek heeft het de hele tijd over hoe belangrijk het is om 'een vak te leren' maar
zorgen dat mensen fatsoenlijk betaald worden doen ze niet. SP Jongeren hoort steeds vaker van mbo-studenten dat ze zich niet gehoord voelen. En terecht. De werkende klasse werkt het hardst, maar krijgt het minst.
Dat moet andersom. Daarom zijn SP-jongeren een campagne gestart waarmee ze de komende tijd bij mbo-studenten hun verhalen gaan ophalen. Waar maken Mbo's ers zich nu het meest zorgen om? Wat speelt er op het werk, op school en in je vrije tijd? We zijn benieuwd naar jouw verhaal! Laat deze hier achter!

Lees verder
18 januari 2023

GA MEE MET SP SINT-MICHIELSGESTEL NAAR HET VOLKSPROTEST OP 11 FEBRUARI!

Foto: SP

Dit moet anders en dit kan anders! Onze energie hoort niet op de markt. Kom daarom op zaterdag  11  februari om 13.00 uur naar het Beursplein in  Amsterdam. Samen zeggen wij: verlaag de rekening en nationaliseer onze energie. Samen pakken we de zeggenschap over onze energie terug en verlagen we de rekening. 

Lees verder
9 januari 2023

MELDLIJN HOGE ENERGIEREKENING

Foto: SP

De energierekening moet omlaag

De drie grootste energiebedrijven Essent, Eneco en Vattenfall maken bijna 1 miljard euro nettowinst per jaar. In plaats van onze energierekening daarvan te verlagen, verhogen zij de prijzen om nog grotere winsten te maken. Het is absurd dat het kabinet Rutte/Kaag miljarden euro’s van ons belastinggeld aan commerciële energiebedrijven geeft om een ‘prijsplafond’ in te voeren. Energie hoort een basisvoorziening te zijn zonder dat hier winst op wordt gemaakt.

Daarom zeggen wij: Verlaag de prijzen en nationaliseer onze energie!

Bel de Meldlijn hoge energierekening!  Of laat je melding hier achter:

 https://sp.nl/meldlijn

Lees verder
9 januari 2023

SP NOORD-BRABANT TRAPT CAMPAGNE AF IN HELMOND

Foto: SP

Onder de titel: ‘Brabant is van ons allemaal!’, gaat de SP Campagne voeren met ervaren lijsttrekker Nico Heijmans.
In het Annatheater in Helmond heeft de SP het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de Provinciale Staten vastgesteld. Er waren veel enthousiaste SP-ers vanuit heel Noord-Brabant aanwezig in

Lees verder
13 mei 2022

Lokale ledenavond met Renske Leijten!

Foto: SP / SP

Onze eerste geslaagde ledenavond met Emile Roemer krijgt een vervolg. We zijn zeer verheugd te kunnen melden dat op 30 mei a.s. SP-kamerlid Renske Leijten naar Sint-Michielsgestel komt!

Lees verder
13 februari 2022

Hebben we in maart 2026 een date?

Foto: Sanderijn Wingens / SP Sint-Michielsgestel

Zoals jullie inmiddels weten staan we als afdeling in oprichting in de startblokken om zelfstandig te worden. We zijn met een paar man pas begonnen in de zomer van vorig jaar, dus eigenlijk gaat het al hartstikke snel. Toch voelde het een beetje als belabberde timing dat we de geplande gemeenteraadsverkiezingen van dit voorjaar nèt missen. Maar zoals Johan Cruyff placht te zeggen: elk nadeel heeft een voordeel. Het geeft ons namelijk de kans om ons de komende vier jaar goed voor te bereiden op diezelfde verkiezingen in 2026. Daar komt nogal wat bij kijken immers.

Lees verder
13 februari 2022

Flyer actie om aandacht te vragen voor de zorg

Foto: Peter Kradolfer en Anita Geerings / SP Sint-Michielsgestel

Op zaterdag 5 december stonden we op het Petrus Dondersplein in Gestel bij de AH en het Kruidvat te flyeren om aandacht te vragen voor de zorg.

Lees verder
16 januari 2022

Oproep lokale frictiepunten in onze eigen kernen

Foto: Sanderijn Wingens / SP Sint-Michielsgestel

Als toekomstige zelfstandige SP-afdeling Sint-Michielsgestel willen we uiteraard meer doen dan aansluiten bij de landelijke actiepunten. Daarom is het voor ons van belang goed te weten wat er speelt in uw en onze woonplaatsen. Waar maakt u zich zorgen over? Het hoeft heus niet allemaal wereldschokkend te zijn, maar toch het aanhoren en liefst aanpakken waard. Denk aan bijvoorbeeld het ontbreken van speelruimte voor kinderen, onveilige verkeerssituaties, beschikbare woonruimte voor met name starters en ouderen, enzovoort.

Lees verder
16 januari 2022

Flyeracties Pensioenakkoord

Foto: Peter Kradolfer / SP Sint-Michielsgestel

In december waren we aanwezig op de weekmarkten van Sint-Michielsgestel en Berlicum. We deelden daar flyers uit over het nieuwe Pensioenakkoord.

Lees verder
16 januari 2022

Een goed 2022!

Foto: Peter Kradolfer / SP Sint-Michielsgestel

De SP afdeling in oprichting Sint-Michielsgestel wenst alle SP leden van harte een goed 2022 toe! Graag gunnen we u vooral een goede gezondheid, juist nu Corona voorlopig nog een spelbreker lijkt te blijven.

Lees verder

Pagina's