h

Lokale ledenavond met Renske Leijten!

13 mei 2022

Lokale ledenavond met Renske Leijten!

Foto: SP / SP

Onze eerste geslaagde ledenavond met Emile Roemer krijgt een vervolg. We zijn zeer verheugd te kunnen melden dat op 30 mei a.s. SP-kamerlid Renske Leijten naar Sint-Michielsgestel komt!

Renske werd tijdens haar studietijd actief voor ROOD, de jongeren­afdeling van de SP.
Zij vindt dat er te vaak over jongeren gesproken wordt en te weinig naar hen wordt geluisterd. Gelijkwaardigheid staat bij haar hoog in het vaandel.

In 2006 werd ze namens de SP lid van de Tweede Kamer.

Onrechtvaardigheid maakt haar strijdbaar. Het geeft haar de energie en gedrevenheid om actie te ondernemen. Dat heeft heel Nederland kunnen zien toen zij, samen met Pieter Omtzigt, het toeslagen­schandaal aan de kaak stelde.

Leijten beet zich er zo in vast, dat zij het gezicht is geworden in deze schrijnende zaak waar zoveel mensen de dupe van zijn geworden. Een strijd die helaas nog niet niet gestreden is.

Inspiratie haalt Renske uit de momenten dat mensen opstaan
voor hun recht:

“De actiebereidheid van mensen om iets te doen voor een ander, en ook de bereidheid om op te staan tegen klein of groot onrecht, is heel groot. Uiteindelijk blijken mensen vaak hetzelfde belang te hebben. En dat verbinden en organiseren vind ik heel leuk.”
(bron: rug.nl)

Benieuwd naar wat Renske Leijten te vertellen heeft?

Kom dan naar de leden–avond op 30 mei a.s. in De Litserborg in Den Dungen aanvang: 19.30 u.

Dit is een uitgelezen kans om te komen luisteren naar haar inspirerende verhaal en indien u wilt vragen aan haar te stellen.We nodigen alle leden in Sint-Michielsgestel van harte uit.

Graag even aanmelden via SP-Sint-Michielsgestel@outlook.com of telefonisch via 06 - 20 93 58 52

Reactie toevoegen

U bent hier