h

Hebben we in maart 2026 een date?

13 februari 2022

Hebben we in maart 2026 een date?

Foto: Sanderijn Wingens / SP Sint-Michielsgestel

Zoals jullie inmiddels weten staan we als afdeling in oprichting in de startblokken om zelfstandig te worden. We zijn met een paar man pas begonnen in de zomer van vorig jaar, dus eigenlijk gaat het al hartstikke snel. Toch voelde het een beetje als belabberde timing dat we de geplande gemeenteraadsverkiezingen van dit voorjaar nèt missen. Maar zoals Johan Cruyff placht te zeggen: elk nadeel heeft een voordeel. Het geeft ons namelijk de kans om ons de komende vier jaar goed voor te bereiden op diezelfde verkiezingen in 2026. Daar komt nogal wat bij kijken immers.

Om te beginnen een goed bemande zelfstandige afdeling die de know how in huis heeft om volwaardig mee te kunnen draaien in de lokale politiek. Daar zijn we nu in alle eerlijkheid nog echt een te klein clubje voor. Uitbreiding is noodzakelijk. Uit die gelederen heb je vervolgens enthousiaste SP leden nodig als geschikte potentiële gemeenteraadsleden en wethouder(s). Een pittige opdracht, waar veel bij komt kijken en die beslist niet onderschat mag worden. Last but not least geeft de extra tijd ook kans om ons in de verschillende kernen meer te profileren door regelmatig ons gezicht te laten zien en in te spelen op wat er leeft.

Straks, in 2026, hopen we er echt te staan onder het landelijke SP motto Menselijke waardigheid, Gelijkwaardig­heid en Solidariteit. Oók in onze gemeente Sint-Michielsgestel.

In de tussentijd leren we al een beetje van onze collega’s van met name Meierijstad. Met hun ervaren top 10 en de slogan ‘Eerlijk zullen we alles delen’ zijn zij klaar voor de verkiezingen. Heel veel succes gewenst!

Bent u enthousiast geworden van ons verhaal? Meld u aan en doe mee. U bent hartstikke welkom.

Reactie toevoegen

U bent hier