h

OPENBARE VERGADERING IN DE MEANDER SINT-MICHIELSGESTEL

17 oktober 2023

OPENBARE VERGADERING IN DE MEANDER SINT-MICHIELSGESTEL

Foto: SP

Dit keer vond onze vergadering plaats in de Meander. Enkele leden warenaangeschoven om mee te luisteren en te praten over wat er zoal  speelt binnen onze gemeente en ook hoe we onze afdeling kunnen laten groeien in Sint-Michielsgestel. Het werd daardoor een levendige
vergadering met interessante gesprekken over onder andere de problemen op de woningmarkt in onze gemeente. Peter vertelde dat hij onlangs een inspraakavond had bijgewoond met betrekking tot de voorgenomen nieuwbouw in Gemonde. Daar kwam heel wat aan bod. Er was veel discussie en mogelijke bezwaren kwamen op tafel. Er is een gebrek aan passende en betaalbare woningen. Huizen zijn duur, er is te weinig aanbod voor ouderen en starters. Aanwonenden maken zich zorgen over verkeersveiligheid.
Tijdens onze vergadering waren er ook formaliteiten te bespreken zoals de periodieke financiële controle op onze boekhouding en er werd vastgesteld dat alles klopte.

Foto: SP

André en Sanderijn deden verslag van het landelijke SP-congres dat ze hadden bijgewoond. Op dit congres werd het verkiezingsprogramma verder aangescherpt. Er waren doorde afdelingen maar liefst een slordige 800 amendementen ingediend en hier moest over gestemd worden. Dat zorgde voor een lange dag én een lamme arm van het stemmen.
De landelijke verkiezingen naderen al snel en we hebben tijdens de vergadering een aantal creatieve ideeën besproken over hoe we campagne willen gaan voeren in onze gemeente. Deze ideeën zullen verder uitgewerkt worden. Wordt vervolgd!!

Reactie toevoegen

U bent hier